Stílus

Hogyan alakítsd ki a saját stílusod?

A folyamat, amin minden nőnek át kell mennie: megtalálni és megélni a saját megjelenési stílusát. Izgalmas utazás, ahol talán nem is a végcél a lényegesen, hanem, hogy közben miket tapasztal, milyen érzéseket él át. Egy kísérletezéssel teli út, ami mindig tartogat újdonságot, ha nyitott szemmel járunk. Összegyűjtöttem 4 örök érvényű igazságot tartalmazó idézetet, amelyek mondanivalója útjelzőként megmutathatja, hogy vajon a megfelelő irányba haladunk-e saját stílusunk felé.

d7e898bdc07c22e4c98907de6ff5c574

Tudd, hogy milyen fajta nő akarsz lenni. És itt egyedül saját magadnak kell megfelelned, te érezd jól magadat a bőrödben. Az is teljesen rendben van, ha nem mindig tudod, hogy mit akarsz csinálni. Az tökéletes, ha emlékszel arra, hogy kislányként milyen nő akartál lenni, és az életed alakulását figyelembe véve ragaszkodsz ehhez az ideálhoz, esetleg alakítasz rajta, elvégre eltelt egy kis idő, és semmi sem állandó.

3b0740d765e6e4cf64907fb43796a541

“Egy szépséges dolog sosem tökéletes.” Ezért Te se érezd azt, hogy tökéletesnek kell lenned, mert nem kell, akárki sugallja is ezt. Önmagad legszebbje legyél, ebben fejlődj, és szeresd a tökéletlenségeidet 😉 Hozzád tartoznak, és egyedül csak rád jellemzők.

45142190c6cc85a9ca9bf61638472e1e

A “járj nyitott szemmel” tanács megállja a helyét stílus kialakítás terén is. És ahogy Grace Coddington mondja, “bármit megláthatsz, ami inspirálni tud”. Új ötleteket meríthetsz, ha figyelsz a körülötted történő emberekre, történésekre. Ez nem a másolást jelenti, hanem, hogy hagyod, hogy az, amit látsz, elindítson benned egy folyamatot. Hagyod, hogy hasson rád, és aztán eldöntöd, hogy beépíted a megjelenésedbe, vagy pedig nem, mindkettő teljesen rendben van 🙂

18a59adaa39fbb832b84698c0f05cdbf

“Azt mondom, öltözz a magad kedvére. Hallgass a belső hangodra és adj neki egy esélyt. Viselj valamit ma, ami azt mondja: Itt vagyok én!” A stílusikon, designer Iris Apfel tanácsát jó észben tartanunk reggel a gardrób előtt ácsorogva. A magad kedvéért viseld az adott ruhát, neked tetsszen, te érezd jól magadat benne. Közhely, de igaz: egy nő sosem lehet túlöltözött, maximum mások öltöztek alul… Vedd fel azt az élénk színű felsőt, szoknyát, ruhát, és merd azt mondani, hogy “igen, itt vagyok én!” Mert mit ér ez az élet, ha mindig halogatjuk ezt a kiállást saját magunkért?! Ha csak szürke egérként tengetjük a napjainkat? Mutasd meg, hogy Te ki vagy, és emellett fogadd el a többieket is úgy, ahogy vannak, hiszen mindenki egyéniség 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s